Tatabánya

MINDENNAPOK HŐSEI TATABÁNYÁN

Bizonyára mindannyian ismerünk szeretteinket nagy-nagy odaadással gondozó kórházi ápolókat, testi épségüket, a bajban lévőkért kockáztató tűzoltókat, rendőröket rászoruló embereket, családokat segítő szociális munkásokat, gyermekekre és a szülőkre is örökké kedvesen mosolygó óvó néniket, egymásért kiálló, másoknak is támaszt nyújtó, jó ügyekért cselekvő közösség-építőket.

Május 1. és május 19. (az interneten május 21.) között mindannyian szavazhatunk arról, hogy kik legyenek közülük 2017-ben városunk MINDENNAPI HŐSEI.

TATABÁNYÁN IS ÉLNEK HŐSÖK!

KÖZTÜNK JÁRNAK … ÉRTÜNK DOLGOZNAK … MINKET SZOLGÁLNAK

ISMERJÜK MEG ŐKET! ISMERJÜK EL ŐKET!

A közintézményekben elhelyezett szavazópontokon és honlapunkon javasoljon Ön is MINDENNAPI HŐSÖKET öt kategóriában,

  • az egészségügyben,
  • a rendvédelemben,
  • a szociális szektorban,
  • az oktatás-nevelés területén
  • és a közösség-építés, a kultúra, a civil szféra világában!

Szavazzon Ön is a MINDENNAPOK HŐSEIRE a közintézményekben elhelyezett szavazópontokon vagy honlapunkon!

Kezdeményezés

Valószínűleg Ön is tapasztalja, hogy a híradások szinte kizárólag politikusokról, a munkájukat elemző politológusokról, kérészéletű sztárocskákról, kétes teljesítményű celebekről szólnak. Sajnos elvétve sem olvashatunk az ápolónőről, akik 12 órás műszakban – a gyógyszereken túl – kedves szavaival, mosolyával csillapítja a betegek testi fájdalmát és a bizonytalanságtól való félelmet, szorongást. Nem hallhatunk a rádióban, televízióban az idősotthonokban dolgozó szociális munkásról, aki sok évtizede nap, mint nap betegek tucatjait mosdatja, pelenkázza, ágytálazza. És nem láthatjuk az újságok címlapján a tűzoltót, aki szó szerint életét kockáztatva hatol be a lángoló épületbe, ahonnan mindenki más menekül.

Szeretnénk változtatni egy picit ezen, s ráirányítani a figyelmet eme csendes, szerény, állhatatos teljesítményekre. Példaként állítani a tatabányai embereket szolgáló „Mindennapok Hőseit”, tudatosítani, hogy értünk dolgoznak, becsüljük hát meg őket!

Tavaly Veszprém városát követve díjat alapítottunk „Mindennapok Hősei” elnevezéssel, melyet nem a hivatalosság, nem az állam, nem az önkormányzat, nem a szakma, hanem a tatabányai emberek, városunk közössége ítél oda az arra méltóknak. A kezdeményezés idén is alulról, civil keretek között szerveződik, városunk polgárai jelölnek, szavaznak, segédkeznek önkéntesként a lebonyolításban. Sőt, programunk támogatói, a díjak felajánlói is a helyi vállalkozások, intézmények, közösségek!

Május 1. és május 19. (az interneten május 21.) között öt kategóriában –rendvédelem, egészségügy, szociális szektor, oktatás-nevelés és közösségépítés – szavazhatnak Tatabánya polgárai a közintézményekben felállított szavazópontokon és a honlapunkon. Május 27-én pedig ünnepélyes keretek között adjuk át az elismeréseket mind az öt kategóriában a legtöbb szavazatot elnyerő Hősöknek. A díjazottakról kisfilmeket és roll-upokat készítünk, melyeket a helyi médiában, illetve nagy forgalmú közösségi terekben helyezünk el, hogy városunk polgárai egész éven át megismerhessék a példaképeket.